Nasze Sushi

Manami Sushi Wrocław

MANAMI -
spotkanie tradycji z nowoczesnością. To 
właśnie tu doświadczą Państwo wybitnego smaku sushi z najlepszych składników.
Sushi, to ryż! Używamy shari Koshihikari Niigata, z 
japońskiej prefektury Niigata słynącej na całym świece z doskonałych warunków do uprawy ryżu. Nasze shari jest zakwaszane octem YOKOI, uważanego za najlepszy ocet świata.
Korzystamy z najlepszych 
europejskich targów rybnych, co pozwala nam na dostęp do różnorodnych ryb i owoców morza. Większość naszych ryb jest sezonowa, to proces który ma na celu wydobycie jak największej ilości umami, skruszenia mięsa i nadaje im niesamowity smak.
Japończycy od dawna cenią sobie smak 
tuńczyka bluefin - tuńczyka niebieskopłetwego, króla mórz. W Manami wydobywamy jego niesamowity smak i konsystencje zapadająca w pamięć. Nasz tuńczyk pochodzi z hiszpańskiej hodowli atunrojofuentes. Do grillowania naszych ryb używamy węglowego japońskiego grilla Konro, dzięki
czemu nasze ryby mają niesamowity smak i konsystencje.
Łosoś (Loch 
Duart-łosoś szkocki) którego używamy w naszym sushi pochodzi ze zrównoważonej szkockiej hodowli posiadającej certyfikat ikejime quality (japońska sztuka bezstresowego uboju ryb znacząco wpływająca na smak mięsa.).
Manami wraz z doświadczonymi szefami kuchni zaprasza w podróż w 
najpiękniejsze regiony SMAKU SUSHI.